esmaspäev, 19. oktoober 2009

Tervitused!

Osalen kursusel m-õpe, kus tutvustatakse mobiiltehnoloogia võimalluste kasutamist õppetöös.

Olen Eesti Maaülikooli haridustehnoloog ja senised kogemused piirduvad vaid e-õppega.
Kevadel omandasin pisut suuremate võimalustega mobiili ja seni olen kasutanud fotode saatmist isiklikku blogi, asukohamääramist ja meilide lugemist mobiilist. Kuna teenusepakkuja on EMT, siis seni surfporti teenuseid (e-kool, parkimine, uudised jne). Tegelikult enam isikliku elu kui õppetööga seotud tegevused.

Kõhklused: Olles kasutanud Twitterit enesetutvustusvahendina ühel e-õppe kursusel, leian, et sotsialiseerumine võib olla komistuskiviks mõnede tudengite puhul. Põhjuseks siis kas tagasihoidlikkus või vähene tehnoloogiahuvi/oskus. Mingil moel ka avalikkuse kartus - nt blogi pidamine on osadel tudengitel täiesti vastunäidustatud (pigem just avaliku blogi pidamine ja oma mõtete avaldamine).
Ootuseid: Kindlasti soovin taustainformatsiooni meetoodika kohta ja üheks eesmärgiks ise järele proovida erinevaid vahendeid, et leid kuidas õppetöös kasutada.


M-õpe visioon õppetöös/ülikoolis: Kuna minu jaoks on tegemist täiesti uue lahendusega, siis prognoosida tulevikku on väga raske. Loomulikult meeldiksid mulle juba kursekaaslaste poolt väljapakutud võimalused. Pigem eeldan, et m-õpe aitab muuta info jagamist operatiivsemaks ja suhtlust intensiivistada, samuti vabastada tudengid internetilõast ja mitmekesistada tegevusi.

1 kommentaar:

  1. Tere tulemast kursusele, Meeli!

    Kommenteerin paari sõnaga sinu püstitatud visiooni. Info jagamine on tõesti äärmiselt oluline osa meie igapäevasest toimetamist kuid selleks, et seda teha, peame kõigepealt midagi looma. Ja just sisu loomine mobiilsete vahenditega on üks tähtsamaid praktlisi oskuseid, mida soovime kursusel osalejatega järgi proovida. Ning siis ka loomulikult jagamine :]

    Oma mõtete kirja panemine (kas siis blogis või twitteris) on tõesti selline asi, mida konservatiivsed eestlased väga meelsasti ei tee. On ju sõnaline eksimine meie maal karmilt karistatav :] Aga samas ei ole vaid sõna see, mida jagada. Teinekord ütleb ju 1 pilt rohkem kui tuhat sõna...

    VastaKustuta